Er waren eens 3 mannen genaamd Michel, Michael en Sandro die elkaar kenden van het online racen. Ze zaten samen in een F1 racing league en besloten dat het hoog tijd werd om voor zichzelf te beginnen. Ze startte een nieuwe league op. Al snel verzamelde zich meer en meer rijders en hadden ze 2 volle leagues die elke woensdagavond online in gevecht waren met elkaar.  
De club groeide en er werd bedacht dat er uitgebreid moest worden. Op social media gebied moest er wat gaan gebeuren. Er werd een website gebouwd en Facebook en Instagram waren ook niet meer veilig. Een heel team werd gemaakt om alles soepeltjes te laten verlopen. Stewards en streamers moesten natuurlijk ook geregeld worden en er werd al snel een kanaal op Twitch aangemaakt waarop wekelijks werd gestreamd. 
 

“We groeide zo snel, het was fantastisch,, 

 
Meer en meer rijders meldde zich aan en er werd gestart met de F2 op de maandagavond. Vervolgens werd er op de vrijdagavond een 100% race met realistische grid georganiseerd en dit bleek al snel een succes. Een derde GP werd opgestart maar na wat afmeldingen verdween deze uiteindelijk weer.  
Ineens kwam er een aanmelding van een andere league die wilde samenvoegen en na goed overleg werd dit werkelijkheid en werd de 3e GP weer uit het stof gehaald. De samenwerking bleek een goede zet en voegde een extra avond(zondag) toe aan de race-avonden en een paar mensen die uiteindelijk een hele waardevolle versterking bleken te zijn voor het team. Ook het Social Mediateam groeide en meer mensen meldde zich aan om te helpen in het beheer en het Social Mediateam. Taken werden beter verdeeld en Joost en Charles gingen zich meer en meer inzetten om de DGP vooruit te helpen. Joost deed al veel. Hij was hoofdsteward en deed het beheer van de GP3. Hij verzorgde de stream bij de F2 maar ging zich ook met het hoofdbeheer, de website en het uploaden van standen en straffen bezighouden. Charles ging naar de grafische kant, het hoofdbeheer en beheer van meerdere leagues. In Seizoen 8 heeft Joost nieuwe sheets ontworpen die in de website geïntegreerd konden worden. Charles is degene die de nieuwe website onder zijn hoede heeft genomen. Aan het einde van het seizoen werd er vergadert en is er na een peiling in de leagues besloten om alle GP’s naar de zondag te zetten. Ook kwam Sandro er met een opzet om met GT Racing te gaan starten op de te verschijnen game Assetto Corsa Competizione. Ook dit bleek uiteindelijk een succes. Met het beheer die versterkt werd met de belg Niels, Anton, Mario(Winkly) en Charles ging het al snel de goede kant op. Na een moeizaam lopend eerste seizoen gingen we met de GT Series Internationaal en kwam er een stuk meer animo. 
 

“Er zijn grootse plannen voor de toekomst,, 

 
Seizoen 9 is het seizoen dat we dan echt volledig internationaal zijn gegaan. Vanuit het beheer werd de DGP volledig opnieuw opgebouwd en werden er voor iedereen placement races gehouden om een vernieuwde indeling te maken. Dit zodat er wat meer competitie in de leagues kwam en we het eerlijk konden houden voor iedereen.
 

Met 2 volle GP’s, een heerlijke 100% race vol realisme en een GT Cup loopt de Dutch GP Series als een trein!